Home

Volgens de burgemeester: jullie hebben het goed voor elkaar!

Volgens de burgemeester: jullie hebben het goed voor elkaar! Biddinghuizen - 8 mei 2016.  Onder toeziend oog van onze sponsoren van het eerste uur heeft onze burgervader A. de Jonge de 9de openbare AED in Biddinghuizen geplaatst.
Zijn woorden: “Biddinghuizen weer, ze doen hier alles samen. Jullie hebben het mooi voor elkaar, maar ik hoop dat ze niet gebruikt hoeven worden”.


Hiermee is ons gehele dorp voorzien van openbare AED’s die 24 uur en 7 dagen per week indien nodig te gebruiken zijn. Deze hangen aan gevels van woonhuizen op verschillende locaties in ons dorp, worden regelmatig gecontroleerd zodat ze altijd klaar zijn voor gebruik.
Alle locaties vind u op onze site www.aed-biddinghuizen.nl .
Onze provincie Flevoland dus ook onze gemeente Dronten is aangesloten bij www.HartslagNu.nl Hopelijk weet iedereen dat dit betekent dat bij een hart melding bij 1.1.2. er burgerhulpverleners worden ingeschakeld die via hun mobiele telefoon een sms ontvangen om naar het opgegeven adres te gaan en te gaan reanimeren. En een groep krijgt opdracht om de dichtstbijzijnde AED op te halen en naar het opgegeven adres te gaan. Iedereen die in het bezit is van een geldig reanimatiecertificaat kan zich hiervoor aanmelden.
In 2008 zijn wij het project gestart en in 2009 is de Stichting opgericht. Dit om de ANBI status te kunnen verkrijgen zodat giften en donaties voor de schenkers aftrekbaar zijn. Dit zijn nl onze enige bron van inkomsten die we nodig hebben om de aed’s te onderhouden o.a. jaarlijks de kleine batterij vervangen electroden aan te schaffen, bij gebruik te vervangen en afhankelijk van inzet de
hoofdbatterij. Tevens verzorgen wij cursussen en herhalingen om zoveel mogelijk mensen te leren reanimeren.

<< Terug naar overzicht

© 2021 Stichting AED Biddinghuizen - Disclaimer - Sitemap - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat